Στoν Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής και Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην Πατρίδα Βέροιας, βρίσκεται το μοναδικό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας του Ταξιάρχη Μιχαήλ, από την ομώνυμη Ι. Μ. Παμμέγιστων Ταξιάρχων Μανταμάδος Λέσβου.

Πλήθος πιστών συρρέουν κάθε Δευτέρα όπου τελείται η παράκληση του Ταξιάρχη. Η Εκκλησιαστική Βυζαντινή χορωδία της ενορίας ψάλλει την παράκληση.

Πλείστα θαύματα επιτελεί ο Ταξιάρχης μας σε πολλούς προσκυνητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Μυτιλήνη και έρχονται στην Πατρίδα να τον προσκυνήσουν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διηγούνται τις εμπειρίες τους με τον Ταξιάρχη όπως μια κοπέλα από Καβάλα που τον είδε στον ύπνο της να την προτρέπει να του ανάψει μια λαμπάδα στην Πατρίδα, ενώ αυτή την επόμενη θα ταξίδευε για διακοπές στην Πιέρια. Χαρακτηριστικά της είπε: “όπως θα διέρχεται από την Ημαθία περνά από την Πατρίδα να μου ανάψεις μια λαμπάδα”.
Η κοπέλα ήρθε με δάκρυα στα μάτια, στον Ι. Ν. και κατέθεσε το γεγονός στον εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής και Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας έπειτα από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Πατρίδας αποδέχθηκε τη διπλή ονομασία του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής και του Ταξιάρχη Μιχαήλ στην Πατρίδα.
Έτσι πλέον θα εορτάζεται η μνήμη του Ταξιάρχη κάθε 8 Νοεμβρίου καθώς και θα τελείται η παράκληση του κάθε Δευτέρα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
α) Εφημέριου προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής και Ταξιάρχη Μιχαηλ, π. Διονύσιος Συρόπουλος, κιν. 6974280706, τηλ Ι. Ν. 23310 66422
β) Νεωκόρου Κα Καλλιόπη Στογιαννοπούλου: 23310 25804.

facebook.header2

viber_image_2020-08-08_20-46-21

viber_image_2020-08-08_20-47-04